Виж 1към1

Ефирна кула с 99 плаващи острова е новата атракция в Южен Китай

Прочети още

Започна кандидастването по Програма „Зелена София“

Столична община обяви кандидатстването с проекти по Програмата „Зелена София“. Тя е насочена към облагородяване на междублокови пространства или градинката пред блока.

Със свои проекти могат да кандидатстват етажни собствености, неправителствени организации, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, и читалища, регистрирани по Закона за читалищата.

Крайният срок за подаване на проектите в деловодствата на районната администрация, на чиято територия ще се изпълнява проектът, е до 17:00 ч. на 8 юли 2021 г.

Одобрените бенефициенти по Програмата получават предоставени от Столична община: посадъчен материал – фиданки, храсти и цветя; паркова мебел – пейки, беседки, кашпи, кошчета за отпадъци; инструменти за поддържане на засадената растителност и материали за ремонт – тротоарни плочки, бордюри и др. и с доброволен труд имат свободата да облагородят зелената площ, посочена в проекта, с който са кандидатствали.

Класирането по първи и втори етап на Програмата е 18 юли 2021 г. Третият краен етап ще бъде проведен до 9 август 2021 г.

Правилата на Програмата „Зелена София“ и насоките за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от интернет страницата на Столична община. Публикувани са и формулярите на необходимите за кандидатстването документи.

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
онлайн София 28.04.2021

Онлайн карта показва енергийните паспорти на кварталите в София

Онлайн интерактивна карта показва енергийните паспорти на кварталите и населените места в Столична община. Паспортите показват актуалното състояние и прогнозите […]

Прочети още
детските градини 25.05.2021

Детските градини в София – дяволът се крие в детайлите

Родител от София изпрати до редакцията ни мнение, засягащо проблема с детските градини и липсата на места в тях. Публикуваме […]

Прочети още