Започна премахването на гаражни клетки в 9 столични района


Започна премахването на незаконни гаражни клетки в 9 столични района. Премахването се извършва поетапно, като първите гаражни клетки са премахнати в район „Овча купел“. Вече е започнала работа и в район „Красна поляна“, където багер раздробява бетонните клетки, за да бъдат извозени със самосвал.

Има заповед за премахването на незаконните гаражи. Първите бройки, за които имаме решение, са 83. Така ще се освободи място за зелени площи и за паркиране. Две гаражни клетки освобождават място за три автомобила, заяви кметът на район „Красна поляна” Иван Чакъров. Инж. Румен Полимеров посочи, че някои от незаконните гаражи не се ползват по предназначение и често в тях се съхранявали лични вещи. Откривани са и крадени автомобили.

На 14 януари 2021 г. направление „Архитектура и градоустройство“ на Столична община стартира процедура по премахване на незаконно изградени гаражни клетки – осем броя от тях в район „Овча купел“. Предвидено е премахването по двадесет броя гаражни клетки на ден.

Общо ще бъдат премахнати 197 броя гаражни клетки в „Изгрев“, „Красно село“, „Люлин“, „Младост“, „Овча купел“, „Надежда“, „Слатина“, „Подуяне“ и „Красна поляна“.

Поетапно ще бъдат премахнати над 1300 гаражни клетки с влезли в сила и подлежащи на принудително изпълнение заповеди за премахване.

Инж. Румен Полимеров посочи, че някои от незаконните гаражи не се ползват по предназначение и често в тях се съхранявали лични вещи. Откривани са и крадени автомобили.

 

Вижте още:

Над 130 проверки и 49 акта на строежи в София за януари

Планират обособяване на квартал „Младост 5“ в София