Виж 1към1

Апартамент от само 50 кв. м, но комфортен дом за 5-членно семейство

Прочети още

Започва ремонт на лифта на Карандила

лифта

До края на годината ще започне ремонт на лифта за Карандила. Ремонтът ще струва близо 2 милиона лева, като парите ще бъдат осигурени по проект за интегриран туристически продукт.

Дейностите по ремонта на лифта включват подмяна на двигателите и въжетата. Ще има и повече седалки с възможност за качване на велосипеди. Стълбовете ще бъдат рехабилитирани, като всеки от тях ще бъде осветен. Основен ремонт ще има и на станциите, като на Долната станция на лифта ще има зала за събития и семинари. Общината планира там да се дават и под наем велосипеди.

Лифтът не е бил основно ремонтиран от изграждането си преди 47 години. Това съобщи пред репортер на БТА Стоян Марков, заместник-кмет по икономическо развитие в община Сливен.

В Сливен започва и благоустрояване на терени в трите най-големи квартала на града – „Дружба“, „Сини камъни“ и „Българка“.

Техническите проекти за терените, от които бяха премахнати незаконни гаражи, са одобрени. Междублоковите пространства ще бъдат облагородени, ще се изградят детски площадки, алеи и кътове за отдих, както и паркоместа.

Очаква се строително-монтажните работи да започнат до няколко месеца, тъй като предстои издаване и влизане в сила на разрешенията за строеж.

Съгласно работните проекти ще бъдат изградени детски и спортни площадки, с различни съоръжения като игрища за баскетбол и волейбол; фитнес на открито; тенис на корт; тренировъчна стена за тенис и др. Като озеленяване се предвижда засаждане на храстови масиви, дървета и частично затревяване. Извън съществуващите паркинги ще бъдат изградени нови паркоместа. Ще се монтира допълнително парково осветление.

Ето и проектите за предвидените зони за благоустрояване:

Снимки: община Сливен

Снимката на лифта е илюстративна (SimonFergusson/GettyImages Images)

Вижте още: