Виж 1към1

5 отличителни признака на лошия лидер и какви рискове крие това?

Прочети още

Започва ремонт на сградата на Историческия музей в града на смеха

ремонт

Кметът на Габрово, известен като столицата на смеха, Таня Христова и представителят на фирмата-изпълнител Йордан Кълвачев подписаха договор за ремонт и реставрация на Регионалния исторически музей. Наложителни ремонтни работи и обновяване на сградата на музея ще се реализират по проект „РИМ – Габрово – познание, участие, преживяване“ по ОП „Региони в растеж“.

Ремонтите включват интервенции на покрива и мансардния етаж; подмяна на дограмите; реставрация на входни дървени врати; цялостно вътрешно и външно пребоядисване; частично изкърпване на мазилките; външна хидроизолация; мълниезащитна и заземителна инсталация. Целта е да се подобри температурата в сградата и да спрат течовете, за да могат да се ползват целогодишно залата за събития и центъра за работа с деца, информират от местната администрация.

Стойността на ремонтите работи е близо малко над 1,1 млн. лева, а изпълнител – Сдружение „Музей Габрово 2021“, София.

В рамките на друг договор по проекта предстои да бъдат обновени оборудването на експозиционните площи и техниката за конферентния салон. Ще бъде обособена зала за работа с деца, атракции с холограмни устойства и лаборатория с оборудване за реставрация на антични предмети. А Дечковата къща, която е част от Историческия музей, ще бъде газифицирана. Предвижда се и изграждане на достъпна среда за хората с увреждания. 

ремонт
Започва ремонт на сградата на Историческия музей в столицата на смеха / снимки: община Габрово

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
университет проект 11.02.2021

„Красива България“ финансира проект на ТУ – Габрово

УС на програмата „Красива България“ е одобрил проект на Технически университет – Габрово за благоустрояване на територията до Учебен корпус 1. […]

Прочети още
изкуство 09.03.2021

Център за съвременно изкуство „Кристо и Жан-Клод“. Къде и кога?

Ще има нов Център за съвременно изкуство “Кристо и Жан-Клод” в Габрово. Общински съвет Габрово подкрепи предложението на Общината да придобие […]

Прочети още