Виж 1към1

Едва 17% от работодателите не прилагат работа от разстояние

Прочети още

Започва спешен ремонт на галерия „Бешков“ в Плевен

Бешков

Основите на художествената галерия „Илия Бешков“ в Плевен ще бъдат конструктивно укрепване по спешност. За неотложния ремонт съобщи кметът на града Георг Спартански и допълни, че в основата на сградата, поради високи подпочвени води, са се образували кухини.

Проектът предвижда да бъдат демонтирани подовите настилки от мраморни плочи и да бъде извършено заздравяване на земната основа чрез инжекционен монтаж. Също така ще бъдат монтирани нови стоманобетонни плочи и ще бъде сменена дограмата.

Стойността на ремонта на една от най-големите галерии в страната (с над 2500 кв.м РЗП) е близо 400 000 лева, а планираният срок – 110 дни.

Постоянната експозиция на галерията, която представя българското изобразително изкуство от края на 19-ти до 70-те години на 20-ти век. Представени са ценни оригинали от Николай Павлович; Антон Митов; Иван Мърквичка; Сирак Скитник; Владимир Димитров – Майстора; Дечко Узунов; Златю Бояджиев и други. Тук е съхранена и най-пълната колекция с над 1200 творби на Илия Бешков. Галерията пази и творби от Рембранд и още много световни художници.

От общината в Плевен информираха още, че Водната каскада е ремонтирана и обновена с 25 000 лева от местния бюджет.

Предстои реализиране на проект за обновление и на останалата част от улица „Васил Левски“, известна като Старата главна. Планът е в близко време градът да разполага с напълно ремонтирана пешеходна зона от Плевенската панорама, през Скобелев парк-музей до гаровия площад.

Търси се и инвеститор за реализиране на изготвен вече проект за Скейтборд парк. Планираната стойност за реализация на проекта е около 600 000 лева, но засега намирането на инвеститор е без успех.

Вижте още: