Затварят част от пътя Е79, трафикът ще преминава през Петрохан и Искърското дефиле

Предвижда се временната организация на движение да бъде до средата на ноември 2020 г.


Заради изграждането на участъка между Ребърково и Лютидол от модернизирането на пътя Мездра – Ботевград трафикът ще преминава по второкласния път II-81 – през прохода „Петрохан“, и път II-16 – през Искърското дефиле.

Изпълнителите на обекта и възложителят – Агенция „Пътна инфраструктура“, се извиняват на шофьорите за причиненото неудобство при пътуването по обходен маршрут, но спирането на движението е необходимо, за да се осигури както безопасността на транзитния трафик, така и да се освободи строителна площадка за новото трасе, което ще е двойно по-широко от настоящото.
Досега всички строителни дейности се извършваха встрани от настоящото пътно платно и не възпрепятстваха пътуването. Сега изпълнението на отсечката навлиза в следващ етап, което и налага спиране на движението. АПИ разчита изключително много на браншовите организации на превозвачите и оценява ролята им за преодоляване на трудностите и неудобствата, които се създават в работата им при промени в организацията на движение поради строителството на важен за Северозападна България инфраструктурен проект.

По време на строителните работи движението на всички видове превозни средства в участъка от Ребърково до Лютидол на път Е-79 се ограничава. Пътуващите леки автомобили и превозните средства до 12 тона към София и Видин ще преминават през прохода „Петрохан“ – път II-81, и през Искърското дефиле – път II-16.

Допълнителен обходен маршрут за МПС до 4,5 тона е третокласният път III-161 Ребърково – Лютидол и общинската пътна мрежа в село Лютидол.

За по-голяма безопасност трафикът на камионите над 12 тона ще бъде разделен в посоките на движение.

Пътуващите от Видин към София МПС над 12 тона ще се отклоняват при Монтана по път II-81 – прохода „Петрохан“. Превозните средства над 12 тона, които се включват в движението по път I-1 след област Монтана ще преминават по път II-16.

Пътуващите от София към Видин МПС над 12 тона ще преминават по път II-16 през Искърското дефиле.

Предвижда се временната организация на движение да бъде до средата на ноември 2020 г.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост. Да спазват пътната сигнализация и да не предприемат рискови изпреварния, с които застрашат безопасността и живота на всички пътуващи.

Карта на обходните маршрути: