Ремонтът на пътя Русе – Кубрат започна през есента на миналата година, а всеки километър от отсечката ще струва близо 1 милион лева.

Затварят за ремонт пътя Русе – Кубрат за всички автомобили в понеделник


текст и снимки: Силвия Петрова

Пътя Русе – Кубрат от разклона за с. Червена вода до Ново село ще бъде затворен за движение на всички видове автомобили от началото на следващата седмица. От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че участъкът ще бъде затворен за движение на всички видове преводни средства на 15 февруари от 9 часа.

Причина за това е продължаващия ремонт на пътния участък, който си спечели името „път за Марс“, заради многото дупки по него. Реконструкциите започнаха през миналата година след години чакане и множество протести, включително блокиране на възлови участъци по главния път Русе – Варна.

Заради ремонта са организирани обходни маршрути. Колите до 3.5 тона и жителите на квартал „Образцов чифлик“ и село Червена вода ще се движат по пътя през село Николово.

За превозни средства над 3,5 тона маршрутът ще бъде през селата Бъзън, Ястребово и Семерджиево.  Автобусите, обслужващи кметствата от Община Русе в този район, ще се движат по различни маршрути.

Ремонтът на пътя Русе – Кубрат започна през есента на миналата година, а всеки километър от отсечката ще струва близо 1 милион лева. 45 милиона бяха предвидени за реконструкция на 47 километровото трасе. Обществената поръчка за изпълнението е със срок от 10 месеца. Проектът предвижда изграждането на нова конструкция на местата с недостатъчна носимоспособност и полагане на нова асфалтобетонова настилка в целия участък, подобряване на отводняването на настилката с възстановяване на банкетите и бордюрите.