Зелена офис сграда в Румъния получи заем от 50 милиона евро


офис сграда

Румънската компания One United Properties обяви, че е получила заем в размер на 50 милиона евро от Черноморската банка за търговия и развитие. 

Цел на финансирането е изграждането на зелена офис сграда One Tower, част от иновативния проект за регенеративно строителство и обновяване на градовете – One Floreasca City в Букурещ.

Това е важна стъпка за бизнес стратегията на румънците. Капиталовият заем ще бъде използван за завършване на инвестицията и рефинансиране на минали разходи за строителство на One Tower, която трябва да бъде напълно завършена до лятото на 2021 г.

Радваме се, че чрез тази операция получаваме вота на доверие на важна международна финансова институция, както и потвърждение на усилията ни за разработване на устойчиви проекти за недвижими имоти по международни стандарти за румънския пазар”, каза Андрей Диаконеску, съосновател на One United Properties.

Снимки: One United Properties.

Израз на модерната градска архитектура, устойчивост и съвременен дизайн, One Floreasca City е изграден върху терен на бивша изоставена индустриална зона в румънската столица.

Решен като събирателно пространство за активната и модерна общност, освен офис сградата, комплексът включва и компонент от жилищни сгради – One Mircea Eliade. Това ще бъде и най-високият жилищен комплекс в този район на румънската столица. One Mircea Eliade е проектирана е като ансамбъл от 3 кули – две с по 15 етажа и една с 20 и 247 апартамента общо. Интересно архитектурно решение е, че One Tower е само на 16 нива, но по височина се изравнява с 20-етажната жилищна кула.

зелена офис сграда

В дясно на снимката – двете сгради с четири етажа разлика, но на една височина.

 

One Tower отвътре.

 

зелена офис сграда

Детайл от интериора на новата зелена офис сграда.

Вижте още: 

Селска къща в Румъния е пример за уют