Жълт интериор освежава апартамент в Пекин


Жълтите стени се съчетават със страхотно бяло обзавеждане  в този светъл пекински апартамент, който е преобразен от MDDM Studio. Разположен на горните два етажа и покривната тераса на пететажна жилищна сграда в северната част на Пекин, апартаментът е направен за младо семейство. Студиото, което има бази в Пекин и Берлин, прекрои апартамента от 300 квадратни метра, за да създаде големи жилищни пространства с отворен план.

Долният етаж разполага с хол, трапезария, стая за игра и кухня. Спалните и баните са разположени на горния етаж, а голямата тераса на покрива разполага с кабинет. И двата етажа са оживени от ярко жълта боя, която щедро се използва в стените и вградените мебели.

 

Според студиото живата цветова палитра на дома, в комбинация с циментова настилка и светло дърво и метални, е проектирана да отразява енергията на младото семейство, което живее там и създава топла светлина през целия ден.

На долния етаж бе премахнато стълбище. Големи отвори с плъзгащи се врати са поставени в няколко съществуващи структурни стени, за да се подобри движението между различни зони в дома. Вградени мебели, промени в нивото на пода и покритията на повърхността очертават различните функции на дома.

 

Освен три спални, горният етаж разполага и с перално помещение и коридор, който води до външна тераса. Тази тераса, която се простира по цялата дължина на южната стран, също се свързва с главната спалня. 

 

Източник: Dezeen.com