Виж 1към1

Едва 17% от работодателите не прилагат работа от разстояние

Прочети още

Жан Нувел проектира Jeuneville – нов квартал за парижани

жан нувел

Жан Нувел проектира Jeuneville – нов вертикален квартал в квартала! Уникален и авангарден, проектът променя радикално представата за живота и работата в съвременен Париж.

„Голямата идея за промяна изисква големи мислители. А Jeuneville пасва съвсем точно на тази концепция, предлагайки революционна трансформация на парижкия квартал Gennevilliers, разположен на брега на река Сена. Основополагащ за Генералния план на Големия Париж и за Олимпийските игри през 2024, Jeuneville отразява нашата амбиция да създадем проект, разработен спрямо нуждите на следващото поколение жители, компании и специалисти.“

Така инвеститорите от General Projects представиха проекта. И съвсем не е изненада, че за изпълнението му се доверяват именно на един от големите мислители в света на архитектурата – Жан Нувел и неговото студио.

Проектът Jeuneville е създаден специално с мисъл за новото поколение и новата икономика във френската столица. Това е една различна концепция за вертикален квартал, който побира в себе си офис площи, производствени цехове, релакс зони и апартаменти, студентски общежития, училище, търговски зони… Изобщо всичко онова, което е необходимо за пълноценния живот на съвременния парижанин.

жан нувел

Модулната архитектура на пространствата е в състояние да отговори напълно на очакванията на новото поколение и новата икономика. А с това категорично ще промени и установените модели в градския контекст.

Разположен на брега на река Сена, непосредствено пред олимпийските и параолимпийските села, Jeuneville ще осигури повече от 100 000 кв. метра иновативни работни пространства. A 30 000 кв. метра общодостъпни зелени площи ще предложат нов вид екосистема за обитателите.

Jeuneville ще бъде изграден като място на две допълващи се половини.

Eдната част ще включва модерни, вдъхновяващи работни пространства, а другата ще предлага жилищен кампус и възможност за настаняване на студенти. А централният площад като обединяващ отделните зони, ще се превърне в биещото сърце на Jeuneville. Тук ще могат да се организират различни събития, филмови и спортни прожекции и месечни базари.

жан нувел
Тук ще могат да работят 6 000 души и да живеят още около 1500.

Модулното разпределение на офис зоните в Jeuneville ги прави напълно отговарящи за иновативни и високотехнологични стартъпи. Те са просторни, светли и оборудвани с най-съвременни технологии, за да могат да се трансформират и променят спрямо нуждите на утрешния бизнес. А жилищните площи и прилежащите общи пространства са модерен „прочит“ на концепцията за центриран начин на живот.

жан нувел
Снимки и източник: General Projects

Очакванията са проектът да бъде реализиран в периода 2024 – 2025 г.

Вижте още: