Виж 1към1

Апартамент от само 50 кв. м, но комфортен дом за 5-членно семейство

Прочети още

Жена прехвърли чужд имот с фалшиво удостоверение за брак

имоти

В Перник полицията разкри имотна измама. Полицаите установили сделка с недвижим имот, осъществена с фалшиви документи, представени от 51-годишна жена. Оперативно-издирвателните действия са проведени от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Перник, съобщават от пресцентъра на полицията.

Перничанката представила фалшиво удостоверение за сключен граждански брак с починал човек, който не е имал наследници. Имотът е прехвърлен на 26-годишен мъж, също от Перник, който е знаел за измамата. Двамата са задържани след сделката пред кантората на пернишки нотариус, съобщават още от полицията.

По-късно е  претърсен адреса, на който живеят баща и син, на 46 и 25 години. Там са намерени и иззети множество документи, два лаптопа и електронен носител на информация, както и лек автомобил „БМВ“, с който са се движели двамата. По първоначални данни бащата и синът са в основата на незаконната дейност. Те ще бъдат проверявани и за други подобни случаи.  

Образувано е досъдебно производство по случая, а работата продължава съвместно с прокуратурата. 

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
имоти 28.03.2022

Експерт: Украинските бежанци вече влияят върху цените на наемите на имоти

Бежанците от войната в Украйна вече влияят на пазара за наемане на недвижими имоти във Варна. Не е изключено те […]

Прочети още
имоти 14.01.2022

Доклад: Криптовалутите и дистанционната работа движат пазара на луксозни имоти през 2022

Работата от разстояние и притокът на богатство, създаден от криптовалутите, ще поддържат пазара на луксозни имоти. Това сочи доклад за […]

Прочети още