Зимната пързалка в парк „Възраждане” отвори врати


От 9-и януари при спазване на въведените противоепидемични мерки, започна работа зимната пързалка на „Спортна София” в столичния парк „Възраждане”.

Съоръжението е част от спортния комплекс в парк „Възраждане“ и дава възможност на любителите на зимните спортове да карат кънки.

Във връзка с противоепидемичните мерки пързалката работи при запълняемост на капацитета си от 50%.

От 08:30 ч. до 09:30 ч. в делничен ден децата и учениците могат да ползват ледената пързалка безплатно. През останалото време сесиите за каране на кънки започват от 10:00 до 21:30 часа и са с продължителност от 1,5 часа.

За доброто настроение на пързалката и условията, които тя предлага, се грижат инструктори, както и служители, извършващи поддръжка на спортното съоръжение, а леденото поле се обработва със специализирана  машина „ролба”. На място могат да бъдат наемани кънки за лед.

Пързалката предлага и възможности за начално обучение на деца и начинаещи в спортове като хокей на лед, фигурно пързаляне и други.

На територитя на спортния комплекс са взети необходомите мерки за дезинфекция, осигурени са предпазни средства за персонала, обособени са отделен вход-изход за посетителите на пързалката.

 

Вижте още:

Разширяват „зелената зона” в София от днес

Близо 5000 нови дървета са засадени в градска среда тази есен в София