Виж 1към1

Цветни нюанси на BUILDINSGTYLE 2023: с Recolorezzo и CoDesign

Прочети още

Зоопаркът в Стара Загора отваря врати изцяло обновен

зоопарк

След цялостното си обновяване и реновация Зоопаркът в Стара Загора отваря врати. Официалното събитие ще се състои на 25 юни (събота) от 11.00 часа. Водосвет за здраве ще отслужи Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан.

Обновеният Зоопарк изчакваше своя лиценз от Министерството на околната среда и водите, за да разкрие пред старозагорците и гостите на града модерната си нова визия, съобщават от общинския пресцентър. Любимото и емблематично място, което се намира в сърцето на най-големия парк в града – „Митрополит Методий Кусев“, ще посрещне първите си гости още в петък (25 юни) с вход свободен от 10.00 часа.

Посетителите ще могат да започнат своята обиколка по реновираните алеи в съботния ден още от 9.00 часа. като входът отново ще бъде безплатен, а изходът ще бъде затворен в 20.00 часа. И двата празнични за зоокъта дни ще са изпълнени с много изненади, игри, подаръци и усмивки, обещават от Общината.

От неделя – 26 юни, Зоопаркът ще работи с обичайното си работно време. Билети могат да се закупуват от 8.30 до 19.30 часа. Входната такса е 2 лева за възрастни, 1 лев за посетители от 7 до 18 години и безплатно за малчугани до 7-годишна възраст.

С мащабния ремонт Зоопаркът доби съвременен облик, съчетавайки зони за отдих, забавление, образование, научно-изследователска дейност и атракции. В него могат да се видят около 400 животни от 80 вида, представители на фауната на почти всички континенти.  

Дни преди официалното откриване на обновения Зоопарк стартира игра, която обещава атрактивни подаръци за правилен отговор.

С шеговит тон, във фейсбук страницата си „Зоопарк Стара Загора/Stara Zagora Zoo“ пита любознателните си и паметливи приятели:

„Две мечета кафяви сме ниекажи кой ни сътвори, но и кога ни приюти Зоопаркът под красивите липи!? За отговора помисли и награда получи!

Кой е автор на мечешката игра на входа на Зоопарка и кога е поставена скулптурата?“

Отговорите участниците в играта могат да дадат под специалната публикация в социалната мрежа до 10.00 часа на 24 юни (петък).

Харесайте страницата ни във Facebook – най-интересното предстои!
16.06.2022

Да спиш сред слоновете в джунглата на Тайланд – в прозрачна къщичка-балонче

Има много примери за т.нар. бабъл хотели (хотели, които предлагат настаняване в къщички „балони“), които предлагат невероятни гледки и приказни […]

Прочети още
градина 19.04.2022

Най-красивата градска градина в света

Gardens by the Bay със своите супердървета, превърнали се в една от емблемите на Сингапур, е най-красивата градска градина в […]

Прочети още