Незабравим юбилей, незабравим BUILDINGSTYLE 2017

15 години заедно!


Снимки: Цветослав Цветанов, Красимир Евтимов

„23 – 26 ноември – BUILDINGSTYLE 2017, град Банско.“ Тези думи звучат като парола за място, на което ще се видят приятели, време, което са чакали през годината и гаранция за приятно изкарване и незабравими емоции. Тази година обаче не беше като всяка друга, защото форумът имаше юбилеен рожден ден – 15 години на сцената, както се казва. И наистина Ани го отпразнува точно като рождения ден на попзвезда. От първия до последния момент всичко бе изпипано и до най-малкия детайл.

Стартирахме рано сутринта в петък, както е по програма и по традиция, но гостите и фирмите участници бяха там още в четръртък.  Тази година вместо да видим презентацията на виден български архитект, думата бе взета от Ани, за да сподели с нас какво е усещането след 15 години работа, повратности и много радост. Краткият слайд от снимки наред с думите на Ани събудиха много спомени и емоции, които успяха да просълзят дори и най-младите посетители на форума. Самата Ани едва сдържа сълзите си връщайки се назад и спомняйки си за хората, които вече не са сред нас, но са били част от семейството на форума. От снимките личеше колко трудно е било началото и през какви места и препятствия е трябвало да мине събитието, за да придобие днешния си вид.

Видим Бушнаков от Кнауф България подари на Ани специална Картина изработена от Клинео Акустик.

„За мен форумът има 3 важни момента: 2003 г., когато стартирахме и никой от архитектите не ми вярваше, че всичко това е безплатно и трябваше да ги убеждавам, за да дойдат.  Този момент бе много труден, но щом някой дойдеше, той повече не се отказваше. Затова ставаме все повече, и повече, а тази година сме над 300. Вторият тежък момент бе 2009 г., когато дойде кризата и си мислех, че няма да има интерес, но се случи точно обратното и то в пъти по-добре от предишните години и третият момент е сега.Искаше ми се рожденият ни ден да се усеща почти на всяка кафе – пауза, да има изненади, повече игри, но Тото излезе от нашата и влезе в друга къща. Аз очквах, че след две-три седмици ще се върне, но той си тръгна последен от Къщата на VIP Брадър. Така моите мисли бяха насочени изцяло към него, вместо към форума…, но се  надявам все пак да се забавляваме и да направим този юбилей незабравим.“, каза Ани.

Щандът на фирма VJF, който бе избран за най-хубав от аудиторията на форума.

Разбира се, понеже все пак сме на рожден ден, то нямаше как програмата да не продължи с раздаването на подаръци. Още с откриването на форума бяха връчени награди на първите 15 фирми, които са потвърдили участието си. Така, с невероятно красиви икони, направени  от Стефан Костов,  се сдобиха Ко Дизайн, Екофон, Кнауф, Хьорман България, Селена, Шише Джам Флат Глас, Rehau, Контракс, Климаком Инженеринг, Hoval, Vox Профиле, Икор Партнерс,  Джи Ти Ти, Медия Маг и ЕТЕМ България.

През първия ден видяхме интересните презентации на Ко Индастриал, Екофон, Кнауф България, Хьорман България, Селена България, Ай Дук Къмпани, Хонда-Бултрако Моторс, Велукс България, Тракия Глас, Ви Джи Еф, Оргахим, Рехау и Тюлипс. След това, както повелява традицията на форума, гостите имаха възможността да вкусят и дегустират уиски и френски коняк предоставени от фирма Вега Стар Трейдинг. По същото време гостите се редяха да се записват на тест драйв с чисто новите автомобили на Honda, които ги чакаха изпитателно пред входа на хотела.

СПА уикендът на Булдах отиде при арх. Светлана Вълева, която редовно печели награди по време на BUILDINGSTYLE

Тази година Тото – големият победител от Вип Брадър бе цял ден с нас и допринасяше за настроението, докато помагаше на презентиращите. Той даже направи изненада за всички и като един истински инженер на мисълта опъна и щанд с тениски на СкандаУ, които бързо се превърнаха в основно облекло на вечерите в клуб Флаш.  Шеги за шеф Петров съпътсваха Тото през целия ден, но той не каза нищо лошо по негов адрес  – какъв стоицизъм наблюдаваме дами и господа 🙂

Сякаш за един миг избяга първият ден на BUILDINGSTYLE и дойде вечерта, когато бе и големият купон. Първо програмата ни там продължи с раздаването на още подаръци, като този път те бяха предоставени от Булдах (коминни системи Schiedel).

Гостите трябваше да отговорят правилно на няколко кратки въпроса зададени от компанията и да пуснат своите отговори в урна, за да се преборят за наградата – уикенд за двама в спа-хотел номер 1 за 2017 г. „Хот Спрингс“ в гр. Баня. Късметлията, който си тръгна с голямата награда бе арх. Светлана Вълева от гр. Габрово.

Музикалната ни вечер започна с група Скандау, които поздравиха цялото семейство на BUILDINGSTYLE с най-големите си хитове, а Тото призна, че се чувства като детето на това голямо семейство и че обича всичките му членове.

Изпълнението на Тото и Лъчо, които станаха и група на годината, вдигна на крака и най-изморените презентатори. Но това бе само началото, защото само минути по-късно пред нас излязоха диктаторите на българската рап сцената – големите Ъпсурт! Те напарвиха един невероятен  шоу спектакъл, който никога няма да забравим.

За първи път на BUILDINGSTYLE гледаме толкова големи имена от родната сцена на едно място. Ицо Хазарта и компания зарадваха феновете си, които не липсваха сред редиците на BUILDINGSTYLE, с вечните хитове „3 в 1“, „И твоята майка също“, „Звездата“, „Втора Цедка“, „Хип-хоп“ и др. Сред гостите видяхме и други големи имена от родната хай-лайф сцена като Ваня Щерева, Цупи, Дани Златков от Вип Брадър, Играта, Тошко Тодоров – Тоши и др. ВИП гостите бяха дошли специално за юбилея и обещаха да останат до неговия край.

Макар и трудно, сутринта всичко продължи по програма. С много кафета, но с не по-малко ентусиазъм слушахме и гледахме интересните презентации на Идеал Стандарт Видима, Контракс, Етем България, Фивекс Прожект, Климаком Инженеринг и Ксела България. за финал на презентационната част бе играта на фирма VAS, която тази година придоби още по-нестандартна форма.

След много борби, измами, прецаквания и бързи рефлекси победителите бяха обявени, а наградите бяха бутилка вино, брандирано от фирма VAS и изработени по поръчка красиви декоративни елементи.

Ани също си тръгна със специална награда от VAS, Velux и VJF – вечеря за двама в луксозния ресторант на шеф Петров! После се оказа, че вечерята е в ресторанта на Андре Токев, но ходи обяснявай, че нямаш сестра и мълвата се понесе скорострелно 🙂

 

Целият следобед бе оставен на разположение за желаещите да покарат новите коли Honda или да се отдадът на сладък алкохол и пура с Вега Стар.

Тук ни се иска да разкажем и за нещо друго, но то от награди и подаръци трудно можем да си позволим мястото 🙂 Тази година сякаш се местехме от подарък на подарък и от парти на парти, като на истински рожден ден! Затова бързо минаваме към вечерта, когато Ани отново взе думата, за да закрие официалната част от семинара и да обяви победителите от тазгодишните анкети.

И така тази година призът за най-интересна презентация спечели фирма Фивекс Прожект, а наградата бе връчена лично на Филип Владиков.

„Благодаря ви много. Трогнат съм. Изключително съм развълнуван, затова заеквам… Благодаря, че оценявате нашия труд през всичките тези години.“, каза г-н Владиков, който си тръгна с бутилка уиски и едногодишен банер в строителния портал www.1kam1.com.

Вторият въпрос от анкетата бе за най-запомнящ се презентатор, в която категория битката бе особено оспорвана, но като победител си тръгна Виктор Керчев от Шише Джам Флат Глас, a за  най – хубав щанд анкетираните посочиха този на VJF. Тези две компании също получиха като подарък едногодишен договор за банер в www.1kam1.com

„Благодаря на всички за оценката, надявам се, че наистина ви е харесало. Пожелаваме си нашият щанд да се превъплъти във всеки един от вашите проекти“, си пожелаха от VJF.

 

Последната награда бе дадена от фирма Кнауф България, които също наградиха най-добрият презентатор. Така Виктор Керчев си тръгна и с много красива картина от Клинео Акустик. От същия материал и Ани получи картина, преди презентацията на Кнауф България, връчена й лично от Видин Бушнаков.

След толкова много подаръци, награди и емоции музикалната програма продължи с Вензи, който даде всичко от себе си, за да забавлява всички в клуб FLASH.

Не след дълго на негово място на сцената излезе и Графа, който бе посрещнат с огромна любов и бурни аплодисменти. Графа е един от онези български изпълнители, които дори и след още 20 години пак ще са актуални и ще изпълняват по същия магнетичен начин своите песни. Всички в дискотеката сякаш мигновено бяха увлечени в една приказка, която Графа разказваше през следващия един час. Така и програмата на BUILDINGSTYLE 2017 завърши.

Сутринта бе изпълнена с много сбогувания, прегрътки и някак си с тежест на сърцето, защото до следващото издание на форума има цяла една година. Смесените чувства витаеха във въздуха – от една страна тъга по бързо изминалите дни, но от друга с радост, че макар и за малко успяхме да се видим на живо, да потанцуваме, да се посмеем.  Очакваме ви другата година, на същото място, по същото време – винаги последната седмица на ноември – за да  да си разкажем още повече истории и да сме постигнали още по-големи успехи в живота и в работата.

 

Обичаме ви, беше ни много приятно, че бяхме заедно през изминалите дни! До нови срещи!